Zelf ervaren op het Kennisfestival

Tussen de verschillende rondes is er een Kennisfestival waar je van alles zelf ervaart en beleeft. Met stands waar je zelf in actie komt of mooie dingen meemaakt. Ook minister Conny Helder zal een bezoek brengen aan het Kennisfestival, alle kans dus dat je haar tegen het lijf loopt!

Een greep uit de stands op het Kennisfestival:

Kleurrijk Ouder Worden

Expositie Kleurrijk Ouder worden

Een reeks van 28 portretten van verpleeghuisbewoners van zorgorganisatie Cordaan kun je bewonderen op het Kennisfestival. Met deze expositie wil Cordaan de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit onder ouderen meer zichtbaar en meer bespreekbaar maken. Uit de beelden spreekt kracht, trots maar ook kwetsbaarheid. Niet alle geportretteerde bewoners hebben een LHBTQI-achtergrond, wel dragen zij de gezamenlijke boodschap dat iedereen mag zijn wie die is en houden van wie die wil. Meer weten? Kijk op de website van Cordaan.

Complimentenmeisjes

Een team van complimentenmeisjes verwent jou met een oprecht en persoonlijk compliment. Zorgvuldig en met liefde wordt er speciaal voor jou met de hand een kaartje geschreven. Soms ontroerend, soms light and funny, maar altijd hartverwarmend en doeltreffend. Een heerlijk feel good-moment met een compliment om in je zak te steken. Dat maakt het congres nog net een beetje leuker.

Harm's Escaperoom

Harm’s Escape Room

In Harm’s Escape Room is Harm in paniek geraakt. Onduidelijk is waarom. Met puzzels, vragen en filmpjes kun je dat achterhalen. Hierbij is de interactie met de zorgtechnologieën in zijn woning cruciaal. Harm’s Escape Room is ontwikkeld om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de mogelijkheden van zorgtechnologie. Het is een speelse leerervaring voor zorgmedewerkers waarin het draait om persoonlijke zorg en de inzet van technologische toepassingen. Meer weten? Kijk op de website van Technologie voor Warme Zorg.

Floortje

Weet jij welke zorgtechnologieën er allemaal bestaan? En weet je wanneer je welke zorgtechnologie het beste kunt inzetten? Floortje is jouw nieuwe digitale collega op het gebied van zorgtechnologie. Ze stelt je een aantal vragen en met de antwoorden die je geeft laat Floortje zien welke technologieën goed passen. Uiteindelijk is het natuurlijk aan jou als zorgverlener om samen met de cliënt de best passende zorgtechnologie of app te kiezen. Meer weten? Kijk op de website van Technologie voor Warme Zorg.

Smoothiefiets

Kom in beweging en maak je eigen smoothie op de smoothiefiets. Lekker, duurzaam en gezond genieten!

Kantel je blik in de Cantalux

Op het Kennisfestival biedt een Canta XL in een speciaal frame jou als deelnemer een wel heel bijzondere ervaring. Per keer nemen 2 passagiers plaats en de driepuntsgordels gaan om. Uit de navigatie klinkt: ‘probeer om te draaien’. Zodra je aan het stuur draait begint het bekende 45 km/u wagentje om zijn as te draaien. Wanneer de wagen langs het onderste punt draait neemt een camera in het dashboard een foto van je. Als de Canta XL weer rechtop komt klinkt het: ‘bestemming bereikt’, waarna je weer veilig uitstapt.

Ook te zien op het Kennisfestival: