Razende reporter

Razende reporter Theo sprak sprekers van de regionale Waardigheid en trots-congressen. Zoals toen hij op de bank zat bij Phililp Idenburg.

Philip raadt aan: wil je de uitdagingen van morgen aangaan, laat dan de beelden van het verleden los. #maarhoedan? Daar praat Philip over en hij geeft meteen een tip voor als je nog geen 65 bent.

Hoe maak je met innovatie elke dag het verschil? En hoe maak je van ideeën echte realiteit? Dat vertelt Jethro Hardeman. Hij is expert (zorg)innovatie. ‘Innovatie begint altijd met iemand die zich afvraagt: kan dit nou niet anders?’ Hoe je dan de volgende stap zet, daar ging de keynote van Jethro over tijdens het Waardigheid en trots-congres op 29 november. Kijk en luister Jethro’s keynote terug op YouTube.

Net als in de zorg is het voor een voetbalcoach belangrijk dat een team blijft functioneren, groeien en ontwikkelen. En hoe zorg je ervoor dat je als team positief blijft denken en handelen? Tijdens het Waardigheid en trots-congres op 22 november hoorde je Foppe de Haan over werken in een team. Luister en kijk naar Foppe op YouTube.

De 22-jarige Teun Toebes opende het eerste Waardigheid en trots-congres. Hij sprak over zijn ervaringen over het wonen in een verpleeghuis. En het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie.

Teun: ‘Het is nodig dat de boodschap vanuit het verpleeghuis op een podium als bij Waardigheid en trots terechtkomt.’ Bekijk de boodschap van Teun op het congres van 15 november.

De razende reporter heeft niet stilgezeten. In onderstaande video interviewt hij dagvoorzitter Lennart Booij, die op alle vier de congressen met interessante gasten spreekt.

Theo: ‘Waarom moeten mensen de regionale congressen meemaken?’

Lennart: ‘Het is heel fijn om elkaar weer te kunnen zien, ook al is het dan online. Om van elkaar te leren en het werk in de ouderenzorg beter te maken. En er zijn ook leuke sessies die je vanuit huis kunt bijwonen.’